Lite tankar kring säsongen 2020/2021

Det har nu gått ett par dagar sedan säsongens sista match spelades och det var nog välbehövligt med lite distans till den för att smälta det som hänt och samla tankarna lite grann.
Vi lämnar ännu en säsong bakom oss. En säsong som på det sportsliga planet förmodligen kan summeras som den värsta i HV71:s 50-åriga historia. Att hamna sist i tabellen efter 52 spelade omgångar och dessutom gå förlorande ur ett negativt kval och degraderas till Hockeyallsvenskan, är inget annat än en stor besvikelse och ett stort misslyckande på många plan.
På pappret hade vi ett slagkraftigt lag som vi alla hade höga förväntningar på. Vi inledde försäsongen på ett strålande sätt och känslan hos många var att det kunde bli något riktigt bra utav den här säsongen. Men dessvärre blev säsongsinledningen raka motsatsen och därefter fortsatte uppförsbacken och motvinden genom hela säsongen med undantag för några få ljusglimtar däremellan.
Vi fick det aldrig riktigt att stämma och man kan älta orden ”små marginaler” hur många gånger som helst.
Visst är det många gånger de små marginalerna som avgör men man brukar också säga att en tabell aldrig ljuger. Så även detta år. Det var tretton andra lag som gjorde det bättre än oss denna säsong.  

Ur supporterperspektiv har det varit otroligt jobbigt att inte kunnat stötta laget på det sättet vi brukar. Speciellt en säsong som denna när motgångarna har avlöst varandra och när laget behövt oss som allra mest. Att inte få sjunga högt till Cruts HV-låt när laget äntrar isen eller få yttra vår kärlek och vårt stöd i en fullsatt arena har självklart varit otroligt frustrerande.
Under sista delen av säsongen fick vi ändå möjligheten, tack vare HV71 och flera av deras samarbetspartners, att fylla upp platser i arenan och göra oss hörda. Det är vi såklart mycket tacksamma för och vi vet att även spelarna och ledarna uppskattade det.

Frågorna kring den här säsongen är många. Vad hände? Hur kunde det gå så illa? Vad hade man kunnat göra annorlunda? Skulle man agerat tidigare? Det finns många stenar att vända på och många svar att söka efter.
Vi förväntar oss att hela organisationen knyter näven i fickan med ambitionen att frånvaron från svensk hockeys finrum inte blir längre än nödvändigt. Vi förväntar oss också att HV71 nu visar oss supportrar, sponsorer, samarbetspartner och övriga hockeysverige att man menar allvar med att vistelsen i Hockeyallsvenskan skall bli kortvarig genom att göra de förändringar i organisationen som krävs för att komma tillbaka.

Det är ingen hemlighet att vi, liksom spelare, ledare och alla runt omkring HV71 är missnöjda och bedrövade över den gångna säsongens resultat. Det vilar ett tungt moln av besvikelse över Jönköping. Men när molnet lagt sig och det börjar spricka upp så ska vi sakta men säkert vända besvikelsen till en rejäl tändvätska.
Det kommer krävas blod, svett och tårar från samtliga parter för att komma tillbaka till hockeyns finrum. Men vi SKA klara det och vi ska göra det tillsammans.

Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla Er medlemmar och säsongskortsinnehavare som varit närvarande vid matcherna och visat ert stöd på ett otroligt fint sätt. Ni är fantastiska!

Nu bryter vi ihop och sen kommer vi igen.

Tillsammans för HV71!

 

//Styrelsen, North Bank Supporters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i svaret nedan för att kommentera! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to top button